Pentru gogoşele; 200 ml apă, 100 g unt, 150 g făină cernută, 1 linguriţă boia, 4 ouă mari, sare.
Se pune apa la fiert, untul, boioua si sarea. Când dă in clocot, ia de pe foc si adaugă faina dintr-o dată. Amestecă rapid, până ce obtii un aluat omogen, care nu se lipeşte de oală. Lasă-l să se răcorească, apoi pune ouale unul câte unul, amestecand energic după fiecare până ce se încorporează. Tapează o tavă cu hartie de copt si formează buşeuri cu lingura. Dă la cuptorul încins la foc mare până ce se unfla.
Dă apoi focul mic si lasă-le câteva minute să se rumenească.
Pentru crema: 50g cremă brânză, 50g telemea, 1 lingură smântână, 1 lingurită chimen, 1/2 ardei roșu, 1 lingurita verdeată (mărar + pătrunjel )
Amestecă întai brânzeturile si condimentele, apoi adaugă treptat condimentele, apoi ardeiul si verdeața tocate mărunt. Taie capacul gogoșelelor, umplele cu cremă, pune capacul și dă la frigider.