Blat umed: 3 ouă, 60ml ulei, 150 g zahăr 125 g făină, 30 g cacao, 12 g praf copt 150 g iaurt gras (10-20% grăsime)
Batem ouăle cu zahărul (10 minute) Adăugăm uleiul și mai batem 1 minut. Adăugăm iaurtul și amestecăm până se încorporează. Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt cacaoa (cernute). Încorporăm bine și punem compoziția în forma topetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170° timp de 45 min. Blatul rece se taie în trei părți egale
Crema(GANACH) : 100 g cioc albă, 100 ml frișcă (30%)
Se pune frișca într-o crăticioară la foc mic împreună cu ciocolata ruptă bucăți și se lasă până la punctul de fierbere. O dăm deoparte și amestecăm până se topește ciocolata. Apoi o dăm la congelator 40 min, iar când se întărește ne apucăm de cremă.
250 gr mascarpone, 2 lingurițe zahăr pudră, 350 ml frișcă, 2 linguri zahăr pudră.
Batem mascarpone cu zahărul (1 min). Batem frișca cu mixerul timp de 2-3 min, cât să se îngroașe foarte puțin. Adăugăm crema de mascarpone pe care am amestecat-o cu zahărul si ganache. Incorporăm bine ingredientele timp de 2 minute.
Pentru umplutură 150 gr biscuiți Oreo (din care oprim 5 biscuiti pentru decor) snărâmati
Pt glazura de ciocolată
150 ml frișcă, 100 g ciocolată (55%cacao)
Pt ornat: 200 ml frișcă, 2 linguri zahăr pudră
Imparțim crema in 2 boluri.
Peste primul blat adăugăm jumătate din cremă, întindem uniform și adaugăm peste jumătate din cantitatea de biscuiti sfărâmați. Punem cealaltă jumătate de cremă (din primul bol) Punem blatul 2, cremă jumătate cantitate (din al 2-lea bol), biscuiți, cremă și ultimul blat.
Punem într-o cratiță frișca cu cioc ruptă bucăți mici și lăsăm pe foc pâna la punctul de fierbere (atenție să nu se ardă)
Îl luăm de pe foc și amestecăm până se topeste toată ciocolata. Lăsăm 20 min să se răcească. Scoatem tortul din frigider (lăsat 40 min afară) și punem apoi glazura, Băgam 20 min in frigider iar apoi punem frişca bătută bine cu zahărul pudră. (ornăm)
Poftă bună!