Ingrediente:
3 cartofi mari
4-5 cepe micute
1 capatana usturoi
300-400g ciuperci proaspete
1-2 linguri faina
oregano, cimbru, piper
1 lingura delikat
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Cartofi se dau pe razatoarea mare, ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza, ciupercile se toaca marunt si mararul cu patrunjelul se toaca si ele marunt.
Toate ingredientele se amesteca cu piper, oregano, cimbru si se pun 1-2 linguri de faina cat sa se lege compozitia
Se formeaza chiftele care se dau prin faina, in caz ca se lipesc de maini se mai umezesc mainile cu apa si apoi se formeaza chiftelele.
Chiftelute de post din cartofi fierti:
-5-6 cartofi fierti in coaja,
-2 morcovi fierti,
-3-4 catei de usturoi,
-ulei pentru prajit,
-marar, sare, piper, faina de grau si gris cat sa dea consistenta.
Se fierb cartofii si morcovii si se curata de coaja, apoi se piseaza, se pune usturoiul pisat, mararul, sarea si piperul si se leaga compozitia cu faina de grau, gris sau paine inmuiata. Se modeleaza bilute, se dau prin gris si se prajesc in ulei incins. Noi am mancat cu iaurt acru (daca nu postiti), au fost un deliciu!