500 g foi de plăcinta
1 pachet unt
400 g de nuci măcinate
1 kg zahar
200 ml de rom
coaja de la 1/2 portocală
1 pachetel zahăr vanilat

Topiti untul, ungeţi o tavă adinca, apoi puneţi 3-4 foi de plăcintă, una peste alta dar stropite cu unt fiecare.
Presăraţi un strat de nuci macinate de 1/2 cm, acoperiţi cu3-4 foi stropite si ele cu unt intre ele, repetaţi presăratul cu nuci si deasupra puneţi 2-3 foi bine stropite cu unt.
Inainte de a pune tava la cuptor, tăiaţi baclavaua.
Lăsați-o la foc potrivit pina se coace frumos
Intre timp pregătiţi un sirop legat ca pentru dulceaţă din 750 ml de apă, 1 kg de zahăr, coaja de portocală si zahărul vanilat. Adăugaţi apoi romul peste prăjitura fierbinte, acoperiţi tava cu un stergar. pastrati baclavaua la rece dar nu in frigider că se zahariseşte.