Se face un blat din 8 ouă cu sau fără nucă.

Crema:
6 oua
Se fierb intr-o oală la bain-mari
18 linguri de zahăr
Separat se dizolvă în 150ml lapte clocotit 2 1/2 linguri gelatină care se toarnă peste cremă şi apoi se mai dau citeva clocote, După ce s-a răcit f. bine se va amesteca cu un kg friscă.
Intr-o cratiţă de 5 kg se aşează pe fund si pe margine rondele de portocale, peste ele se toarnă 1/2 din cremă se pune un blat putin insiropat, restul de crema si celălalt blat, Se da la rece şi apoi se răstoarnă pe un platou.

ARICI
Cantităţi:
2 oua
300 g făină
200 g marga sau untură
150 g zahăr
coajă de lamiie
50 nuci
Putin amoniac
Galbenusurile se frecă cu zahărul se adaugă făina şi untura: prin nuca si se coc
Calde se tăvălesc prin zahăr farin.

SALAM DE BISCUITI
Cantităţi:
1/2 kg biscuiti
2 linguri cacao
2 ouă intregi
1/4 zahăr
I pachet mic unt
vanilie, rom
Biscuiti se rup mărunt, intr-un vas pe foc se freacă
2 ouă cu zahărul 10-15 min, tras de pe masină se adaugă
untul şi cacaoa şi se frecă la rece 10 min apoi se aduga
mirodeniile. Compoziția se toarnă peste biscuiti rupţi se frămintă bine şi se aşează in celofan tapetat cu zahăr.