Folosiți 300-400 g fasole alba grasă sau din aceea brunetă cu picățele (e mai delicioasă), care se spală și se fierbe în 3-4 ape. La ultima fierbere adăugați sare. Se curăță apoi 2 cepe dolofane lacrimogene, se spală şi se taie mărunt fără milă (lacrimi) şi se călesc în ulei. Se adaugă morcov, pătrunjel şi ţelină (ca stimulator) tăiate julien, se mai lasă câteva minute. Se stinge cu apă şi se adaugă la fasole. Sfecla curățată și fiartă se dă prin răzătoare şi se adaugă la fasole odată cu mujdei de usturoi, cimbru, bulion de roşii şi borş puțin fiert separat (1,5 litri) şi se mai lasă la foc câteva minute. La sfârșit se adaugă verdeață tocată, proaspătă, uscată, la sare, Consumând acest preparat va crește apetitul pentru grăsuni” (dar până atunci mai este).

Daca aveți un trascău e și mai bine.

POFTĂ BUNA!

PANTAGRUEL