I. MITITEI (şi cu carne de porc)
Materii prime Cantitatea pentru 60 de portii
- Carne de vaca fara os…………………… 2,375 kg
- Carne de porc fara os…………………… 0,375 kg
- Bicarbonat …………………………………..0,040 kg
- Cimbru praf ……………………………….. 0,005 kg
- Usturoi ………………………………………..0,075 kg
- Sare …………………………………………….0,050 kg
- Ardei iute …………………………………….0,020 kg
- Piper ……………………………………………0,005 kg
- Miroase ……………………………………….0,010 kg
- Zeama de oase ………………………………0,100 kg
II. MITITEI (și cu carne de ovine)
- Carne de ovine fără os …………………..1,375 kg (Cantitate bruta pentru 60 de portii)
- Carne de vacă fără os …………………….1,375 kg
- Usturoi …………………………………………0,075 kg
- Bircarbonat …………………………………..0,040 kg
- Ardei iute ……………………………………..0,020 kg
- Piper …………………………………………….0,005 kg
- Cimbru praf …………………………………..0,005 kg
- Miroase …………………………………………0,010 kg
- Zeamă de oase ……………………………….0,100 kg
- Sare ………………………………………………0,050 kg
Modul de preparare
Carnea de vacă după ce se taie în bucăţi mari se trece prin maşina de tocat şi se amestecă bine cu sare şi bicarbonat. Se aşează într-o cratiţă şi se pune la frăgezire la rece, într-un răcitor, unde se ţine timp de 24 de ore, după care se trece din nou prin maşina de tocat la sita deasă. Această compoziţie se se frământă bine cu apa sau supa de oase, de preferinţă. I se adaugă apoi miroasele, piperul, cimbrul praf, ardeiul pisat şi mujdeiul de usturoi strecurat. Din nou se da compoziţia prin maşina de tocat, cu pâlnie, făcându-se mititei. După pregătire aceştia se frig la grătar care a fost uns cu seu, untură sau ulei. Micii se întorc mereu cu un cleşte de grătar în timpul friptului.