Aluatul
140 g nuci
140 g zahăr
140 g unt
4 albușuri
90 g făină
coajă de lămâie
1 vârf de cuțit de bicarbonate
Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă nucile măcinate, albușurile bătute spumă, făina, Praful de bicarbonate și coaja de lămâie, 1 vârf de cuțit de bicarbonat.
Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă nucile măcinate, albușurile bătute spumă, făina, Praful de bicarbonate și coaja de lămâie.
Se toarnă comp. într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Când este aproape coaptă, se toarnă deasupra următoarea compoziție:
4 gălbenușuri frecate cu 140 g zahăr și vanilie. Se dă din nou la cuptor la foc mic până ce se usucă compoziția de deasupra.
Între timp se pregătește:
70 g unt
1 lingură de miere
Se freacă cu 70 g zahăr, se adaugă 70 g nuci măcinate, 1-2 linguri cacao și puțin rom.
Cu această cremă se unge prăjitura fierbinte, se presară deasupra 70 g nuci tăiate cu cuțitul și se lasă până a doua zi când se poate tăia.