10 ouă
500 g zahăr pudră (pt foi)
300 g nuci măcinate
4 l făină
250 g zahăr tos pt cremă
1 pachet unt
1 pachet margarină
400 ml lapte
vanilie, sare, esență de migdale
Modul de preparare
Se coc pe rând 2 foi câte 50 min fiecare.
Se iau 5 albușe, se bat spumă, adăungându-se 250 g zahăr pudră, bătând în continuare, 150 g nuci măcinate.
Compoziția este ca o smântână groasă. Se ia tava de la aragaz, se unge cu unt, se pune o hârtie, se unge și ea cu margarină, iar peste hârtie se așază uniform compoziția. Se toarnă și se coace la foc mic 50 min.
Când o scoatem din cuptor, o răsturnăm pe planșeta unsă și ea puțin cu unt. Se ia hârtie, se pune din nou în tavă, se unge cu unt și turnăm compoziția de la prima foaie, se coace 50 min.
Crema
250 g zahăr se amestecă cu cele 4 linguri de făină, cu cele 10 gălbenușuri, cu 400 ml lapte.
Se fierbe în baia cu apă, mestecându-se mereu până se îngroșă bine, se dă la rece. Se iau cele 2 pachete unt +margarină, se freacă cu lingura de lemn până devine spumă.
La crema răcită (nu de tot) se adaugă untul, vanilia (esență de migdale poate lipsi).
Se întinde uniform crema între cele două foi.
Deasupra se pudrează cu zahăr.
Se ține la frigider.
Este f bună. Este spornică (Se taie pătrate).