Cantități:
1 kg făină
4 ouă
300 g zahăr
170 g margarină topită
60 g drojdie
1 linguriță sare
80 g stafide
250 ml lapte
500 g nuci, coajă lămâie, esență rom
Drojdia se dizolvă în puțin lapte călduț, se adaugă puțin zahăr și făină și se lasă la crescut. Gălbenușele se freacă cu sarea, zahărul și coaja de lămâie și se adaugă în licheanul cu făină. Se frământă puțin, se adaugă maiaua crescută. Se frământă cca. 30′ și se adaugă treptat margarina topită (sau ulei sau unt). Se lasă la dospit. Pe planșeta unsă cu ulei se întinde aluatul (împărți în 3 părți), se adaugă umplutura: nuci, albuș, stafide, zahăr, rom. În trei tăvi pudrate cu făină se pun cozonacii la crescut, se ung cu gălbenuș și se coc cca. 50′.