Cantități:

1 kg făină

4 ouă

300 g zahăr

170 g margarină topită

60 g drojdie

1 linguriță sare

80 g stafide

250 ml lapte

500 g nuci, coajă lămâie, esență rom

Drojdia se dizolvă în puțin lapte călduț, se adaugă puțin zahăr și făină și se lasă la crescut. Gălbenușele se freacă cu sarea, zahărul și coaja de lămâie și se adaugă în licheanul cu făină. Se frământă puțin, se adaugă maiaua crescută. Se frământă cca. 30′ și se adaugă treptat margarina topită (sau ulei sau unt). Se lasă la dospit. Pe planșeta unsă cu ulei se întinde aluatul (împărți în 3 părți), se adaugă umplutura: nuci, albuș, stafide, zahăr, rom. În trei tăvi pudrate cu făină se pun cozonacii la crescut, se ung cu gălbenuș și se coc cca. 50′.