(cca 120 buc. duble)
Aluat:
800 g făină
300 g zahăr
250 g margarină + 50 g untură
8 linguri lapte
1 linguriţă amoniac stins în lapte
2 ouă întregi
Se frământă toate la un loc – se întinde o foaie subţire (cca 3 mm) şi se taie rondele. Se coc în tavă presărată cu făină – foc rapid.
Crema:
8 linguri zahăr se caramelizează şi se sting cu 300 ml lapte cald. Se fierbe până se topeşte zahărul şi se adaugă 3 linguri făină cu zahăr vanilat dizolvate în puţină apă şi se fierbe până se îngroaşe. După răcire, se adaugă 1 pachet de margarină. Rondelele se ung cu cremă, se lipesc câte 2 şi se introduc în glazură.
Glazura:
400 g zahăr, 5 linguri cacao, 8-9 linguri apă clocotită, 150 g margarină. Se fierb toate până la obţinerea unei compoziţii de consistenţa aluatului de clătite.