PRĂJITURĂ JAPONEZĂ (ZVÂC M.)

Blat: 170 g zahăr

170 g margarină

150 g făină

170 g nucă măcinată

5 albuşuri

Zahărul şi margarina se freacă spumă. Se adaugă făina, nuca măcinată şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se toarnă aluatul în tavă (folie Al.) bine unsă + făină şi se dă la cuptor. 

Crema I

5 gălbenuşe

170 g zahăr pudră

zahăr vanilat

Gălbenuşele se freacă cu zahărul până se face o cremă spumoasă – cu aceasta se unge prăjitura coaptă (fierbinte). Se dă din nou la cuptor. 

Crema II

150 g unt, 100 g nucă măcinată, 200 g zahăr pudră, 2 linguri cacao. Se freacă untul cu zahăr, nucă, cacao. Se întinde peste prăjitura răcită. Deasupra se presară zahăr pudră.