10 ouă
10 linguri făină
10 linguri zahăr
600 ml apa
vanilie (2 -3 plicuri), nes (3 pliculețe), Esențe de rom (2 fiole), cacao (1plic), frișcă (3 plicuri)
Blatul
Se separă albușurile de gălbenușuri, se bat albușurile cu zahărul . Gălbenușurile se freacă cu vanilia. Se încorporează albușurile cu gălbenușurile și se pune treptat făina în care s-a amestecat un plic de praf de copt stins cu oțet. Se amestecă ușor să nu se lasealbușurile.se coace la foc mic 10 minute virgula fără să se deschidă cuptorul. Apoi se dă focul mai mare și se coace până devine bejulie (să nu se prindă de scobitoare). După ce s-a copt se scoate pe un taler.
Zahărul și romul se lasă să se topească la foc mic până devine de culoare castanie, apoi se pune apa (600 ml) amestecând în continuare până devine sirop. După ce se răcesc blatul și siropul se însiropează mai întâi partea de jos. Frișca se bate cu 450 ml ?. Jumătate din frișcă se amestecă cu nessul și se întinde pe partea însiropată, cea de jos peste aceasta se așează partea a 2-a de blat, se insiropeaza și aceasta și se pune frișca rămasă. Se presară cacao și ciocolată. Poftă bună!