1,5 kilograme vinete, 300 g brânză dulce de vaci, 500 g roșii, 50 g făină, 25 g usturoi, 50 g unt , o legătură verdeață, 150 ml ulei, sare.
Vinetele se curăță de coajă, se taie felii de grosime potrivită , în lungime, se pudrează cu făină și se trec prin ulei încins, până se pătrund pe jumătate. Într-o tavă unsă cu grăsime se pun pe rând un strat de vinete, unul de brânză, apoi felii de roșii, presărate cu sare, verdeață și usturoi tăiat feliuțe și tot așa se repetă straturile de două-trei ori, ultimul fiind de vinete. Se dă tava la cuptor, la un foc potrivit, timp de 30 de minute. La masă se servesc fierbinți, cu smântână. Brânza dulce poate fi înlocuită cu brânza sărată. Iar pe deasupra se poate pune cașcaval ras sau chiar brânză , iar în loc de smântână, iaurt.