CATAIF
Se fac tăetei din 4 ouă, fără apă, se taie foarte subțiri, mai bine să-i lăsăm o zi să se usuce. Se unge bine o formă şi se pune la copt. Când sunt rumeniți se opăresc cu 300 gr. lapte clocotit, iar după ce se absoarbe laptele, turnăm deasupra siropul clocotit, pe care între timp îl facem din 150 gr. zahăr şi 300 gr. apă, un baton vanilie. După ce se absoarbe și siropul, se desprinde cataiful de marginea tigăii. Cald se poate servi cu umplutură de mere, iar rece eu frișcă.
CATAIF ALTFEL
Se face o foaie de tăeței din 250 gr. făină, se taie f. subțire. Se înfierbântă 150 gr. unt, se toarnă peste tăeței şi aşezăm în tavă un rând de tăeței și un rând de migdale, le dăm la cuptor să se rumenească, după care turnăm un sirop de zahăr dăm din nou la cuptor să se întărească și stropim din când în când cu lapte. Când este gata, îl scoatem. Îl ținem în două și între acestea punem frișcă. Deasupra tot frișcă.