Se mestecă 1/2 oră 9 gălbenușe cu 180 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nuci măcinate, 30 gr. făină și spuma de la ouă, se coace în tava unsă si înfăinată, când e gata se răstoarnă pe şervet ud şi se rulează, după ce e rece umpli cu următoarea cremă:
Se mestecă bine 3 ouă cu 150 gr. zahăr, vanilie și fierbi în aburi pâna e groasă, o răceşti şi mesteci cu 200 gr. unt făcut spumă, din aceasta opreşti 21g. pentru capetele tortului, restul mesteci cu un pumn zahăr tos, se prăjeşte, când e rumen, pus în ele să se prăjească un pumn de nuci, răstorni pe o farfurie unsă cu unt şi când sunt reci le treci prin maşina de nuci, se umple şi rulează tortul şi se îmbracă făcând forma copacului cu cornetul cu urmatoarea:
Glazura
Se topesc 8 batoane de șocolată cu puțină cafea neagra, freci spuma 200 gr. unt cu zahăr, cât să fie destul de dulce, şi mesteci cu șocolată și 3 ouă, tortul se decorează cu următoarele:
Ciuperci. Se mestecă un gălbenuș cu 1 lg zahăr şi 1lg, făină, se formează pe dos de tavă ciuperci și piciorușe, când sunt coapte se glasează cu 1 albuș bătut spumă tare cu 1, 1/2 lg. zahăr, vopsești și glasezi și faci deasupra puncte din culori, se dă la cuptor la uscat. Ciuperci: Se face un sirop gros din 120 gr zahăr, se mestecă cu 10 gr. migdale amare măcinate, 2 picături ulei de migdale, se fierb 2-3 min se pune la racit într-o farfurie și se formează cu mâna ciuperci.