PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE NUCI SAU DE ALUNE

ALUAT 

350 g făină 

un praf de copt 

150 g unt 

2 gălbenușuri 

100 g smântână 

CREMĂ 

4 gălbenușuri 

150 g zahar pudra 

200 g nuci prăjite și măcinate 

4 linguri cacao 

vanilie 

4 albusuri 

Se pune într-un castron făină, sare, se amestecă cu untul, cu gălbenușurile și smântână. Se adaugă praful de copt stins cu suc de lămâie și mirodeniile. Se frământă bine până se încorporează ingredientele. Se taie aluatul în 2 și se întind pe el 2 foi. Între timp se pun gălbenușurile într-un castron și se freacă bine cu zahărul până se obține o cremă pufoasă. Se adaugă nucile măcinate , cacao, mirodeniile amestecându-se în continuare. La sfârșit se adaugă albușurile bătute spumă, amestecând ușor. Se unge cu unt o tavă, se pune o tavă de aluat peste care se adaugă crema din castron, se pune și cealaltă foaie și se bagă în cuptor unde se lasă la foc potrivit până se rumenește.