1.5 kg cartofi
750 g ciuperci
4 cepe
500 g roșii
1 morcov
1 ardel gras
1 căpățână mica de usturoi
1 pahar de vin alb sec
Ulei, sare și piper
Se curăță și se spală toate legumele. Ciupercile se călesc împreună cu ceapa, usturoiul și morcovul timp de 5 min, apoi se adaugă ardelul, se stinge cu vinul, se pune capacul și se lasă totul la înmuiat, iar după 20 min se adaugă cartofii. Se completează lichidul, dacă e nevoie, cu puțină apă fierbinte. Se lasă să fiarbă cam un sfert de oră, apoi se adaugă roșiile tocate mărunt până sunt gata cartofii. Presărați verdeață tocată și usturoi dacă mai e cazul.
Puneți capacul, stingeți focul.
Ciupercile pot fi înlocuite cu carne, cu alte legume, iar la urmă se pot adăuga și 1-2 linguri de smântână.