1.5 kg cartofi

750 g ciuperci

4 cepe

500 g roșii

1 morcov

1 ardel gras

1 căpățână mica de usturoi

1 pahar de vin alb sec

Ulei, sare și piper

Se curăță și se spală toate legumele. Ciupercile se călesc împreună cu ceapa, usturoiul și morcovul timp de 5 min, apoi se adaugă ardelul, se stinge cu vinul, se pune capacul și se lasă totul la înmuiat, iar după 20 min se adaugă cartofii. Se completează lichidul, dacă e nevoie, cu puțină apă fierbinte. Se lasă să fiarbă cam un sfert de oră, apoi se adaugă roșiile tocate mărunt până sunt gata cartofii. Presărați verdeață tocată și usturoi dacă mai e cazul.

Puneți capacul, stingeți focul.

Ciupercile pot fi înlocuite cu carne, cu alte legume, iar la urmă se pot adăuga și 1-2 linguri de smântână.