3- 4 ouă

vreo 150 – 200 g caș o brânză de vaci mai grasă

aproximativ 100 g sau după ochi de brânză maturată

sau cașcaval

o caserolă de brânză cremoasă gen olympos grecească sau smântână grasă

sare și piper

broccoli cam jumate de căpățână

nuci (coapte dacă poți)

o altă legumă gen mazăre, ardei sau altceva de sezon

putin gris să se lege

Amestecă ouăle, sare, piper, cas, brânză maturată,  smântână sau iaurt cremos, nuci.

Nu trebuie să fie foarte lichidă. Adaugi câteva linguri de gris, 2-3 max.

în tavă pui broccoli (fiert sau steamed deja si scurs bine). Peste el turnăm compoziția. Dacă vrei ras parmezan deasupra. Dai la cuptor până se rumenește!

Pentru aluat de Quiche de post, intotdeauna il fac de aici la care adaug diverse pudre si culori sau seminte si arome:

Quiche cu mazare

Pofta maaaare!