3- 4 ouă
vreo 150 – 200 g caș o brânză de vaci mai grasă
aproximativ 100 g sau după ochi de brânză maturată
sau cașcaval
o caserolă de brânză cremoasă gen olympos grecească sau smântână grasă
sare și piper
broccoli cam jumate de căpățână
nuci (coapte dacă poți)
o altă legumă gen mazăre, ardei sau altceva de sezon
putin gris să se lege
Amestecă ouăle, sare, piper, cas, brânză maturată, smântână sau iaurt cremos, nuci.
Nu trebuie să fie foarte lichidă. Adaugi câteva linguri de gris, 2-3 max.
în tavă pui broccoli (fiert sau steamed deja si scurs bine). Peste el turnăm compoziția. Dacă vrei ras parmezan deasupra. Dai la cuptor până se rumenește!
Pentru aluat de Quiche de post, intotdeauna il fac de aici la care adaug diverse pudre si culori sau seminte si arome:
Pofta maaaare!