5 gălbenușe+ 300 g zahăr pudră +5 linguri apă
5 albușuri spumă + 5 linguri apă
Se amestecă cele două compoziții + 100 g nuci măcinate + 200 g făină + 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie.
Se pune compoziția într-o tavă dreptunghiulară, unsă și tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit.
Crema
1/2 l lapte se amestecă bine cu 4 l făină și se fierb la foc mic până se îngroașă.
Se lasă să se răcească.
Se freacă 250 g zahăr pudră cu 250 g unt până devine o cremă spumoasă.
La aceasta se adaugă puțin câte puțin compoziția cu făină și un zahăr vanilat.
Blatul se taie în două părți longitudinale. Prima parte se stropește cu puțin rom, peste care se întinde 1/2 din cremă, se pun pișcoturi de șampanie, cât să acopere crema, se stropesc deasupra cu rom.
Peste pișcoturi se pune cealaltă parte de cremă și cealaltă jumătate de blat, stropită cu rom. Deasupra se acoperă glazura de ciocolată.
Glazura
2 ling zahăr
4 l lapte
2 l cacao
40 g unt – se amestecă bine pe foc mic, până se îngroașă. Se acoperă prăjitura și se întinde repede fierbinte (altfel se întărește).