– cu nucă de cocos –
1. 500 g biscuiți simpli , se dau prin răzătoare sau prin mașina de tocat
10 linguri zahăr
2 linguri cacao
Se fierb cu 200 ml apă. Când se răcește se adaugă 2 plicuri zahăr vanilat și se amestecă cu biscuiții, formând un aluat care se împarte în 2.
2. Un pachet unt se freacă cu 200 g zahăr pudră + 50 g nucă cocos (sau mai multe dacă doriți ) + 2 pachete zahar vanilat
Se iau 2 scoli celofan, se umezesc cu apă și se întinde jumătate din primul aluat peste care se întinde cel de’al 2-lea și se rulează având grijă să scoatem celofanul pe măsură ce rulăm. Dacă doriți la margini puteți pune vișine din dulceață sau vișinată (fără sâmburi ). Apoi se strânge bine în celofan și se prinde la capete cu 2 clame și se lasă în frigider până a 2-a zi.
Dacă crema este prea groasă se pot adăuga trei-patru linguri apă ca să o putem întinde mai ușor.