1/2 kg făină
250 g unt
20 g drojdie
4 linguri zahăr
3 ouă întregi
vanilie
1 borcan nuci prăjite
Umplutură:
250 g nuci măcinate
200 g zahăr tos
lămâie
Glazură:
8 linguri cacao
140 g zahăr
unt cât o nucă
lapte sau apă
Se face un aluat bine frământat care se împarte în 3 părți egale, se lasă să se odihnească 15 minute. Se întinde foaia, se unge cu marmeladă, nucile frecate cu zahărul, cu lămâie și cu marmeladă.Se lasă să se odihnească 30 de minute. Se pune la foc potrivit. După copt se lasă la răcit, se răstoarnă pe un fund și se toarnă glazură.
Glazură: se freacă cacao cu zahărul și puțin câte puțin lapte, o linguriță făină. Se face o pastă omogenă.
Când se ia de pe foc se lasă puțin, se punem untul și puțină lămâie.