PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE NUCI SAU ALUNE

Aluatul:

350 g făină

1 praf de copt

150 g unt

2 gălbenușuri

100 g smântână

Crema:

4 gălbenușuri

150 g zahăr pudră

200 g nuci prăjite și măcinate

4 linguri cacao

vanilie

4 albușuri

Se pune într-un castron făina care se amestecă cu untul, cu gălbenușurile și smântână. Se adaugă praful de copt stins cu suc de lămâie și mirodeniile. Se frământă bine până se încorporează ingredientele. Se taie aluatul în 2 și se întind 2 foi. Între timp se pun gălbenușurile într-un castron și se freacă bine cu zahărul până se obține o cremă pufoasă. La sfârșit se adaugă albușurile bătute spumă, amestecându-se ușor.

Se unge cu unt tava, se pune o foaie, apoi se adaugă crema și se acoperă cu cealaltă foaie. Se bagă în cuptor la foc potrivit și se lasă până se rumenește.