Sunt necesare:

3 kg roșii

3 kg ardei grași

3 kg gogoșari

1 kg ceapă

1 kg morcov

0,5 kg ulei

0,3 kg bulion 

0,2 kg orez

2 g piper

Se coc gogoșarii și ardeii, se curăță de pieliță și se amestecă. Ceapa și morcovul se toacă mărunt prin răzătoare. 

Orezul se pune separat la fiert, în 400 ml apă. 

După ce s-au călit în ulei, la ceapa și morcov se adaugă bulionul, gogoșarii și ardeii tăiați subțire (julien), apoi orezul.

Se lasă întreaga cantitate de compoziție să fiarbă circa 1 h, adăugându-se apoi sarea și piperul

După ce totul a fiert la foc potrivit, se toarnă compoziția fierbinte în borcane.

Se capsează cu capace sau celofan apoi se fierb într-o baie de aburi (bain marie)

Timp de o oră.

Poftă bună!