Ingrediente:

450 g făină, 2 ouă, 30 g drojdie de bere, o lingură de unt, o lingură de untdelemn, un pahar de lapte, jumătate linguriţă de sare.

Se pun într-un vas drojdia şi laptele călduţ, se adaugă 1-2 linguri de făină şi se amestecă pînă se obține o compoziţie ca o smîntînă groasă. Se presară cu puţină făină deasupra şi se lasă să crească, la cald, 10 minute. Într-un vas mai mare se cerne faina, se adaugă ouăle, care au fost amestecate în prealabil cu sarea, untul topit, untdelemnul şi apoi drojdia crescută. Se frămîntă bine, 15-20 de minute, pînă cînd aluatul se desprinde atît de pe vas cît şi de pe mîini. Dacă la frămîntat aluatul pare prea tare, se mai adaugă puţin lapte călduţ. Apoi se lasă să crească timp de o oră într-un loc cald. 

Umplutura se prepară din 500 g brînză de vaci, 100 g brinză de oi, 50 g unt, 2 ouă, 3 linguri de lapte şi sare. Se freacă toate aceste componente pînă se omogenizează. După ce aluatul a crescut, se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm, care se taie în pătrate de 14-15 cm. Se aşează cîte un cocoloş de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat, apoi se întorc colțurile acestuia spre mijloc, în formă de plic, şi se lipesc cu albuş de ou, pentru ca brinza să nu iasă în timpul coacerii. Se ung cu albuş de ou, se înţeapă de cîteva ori cu furculița, după care se aşează într-o tavă unsă cu grăsime şi presărată cu făină, lăsîndu-se distanţă între ele. Se coc la foc potrivit, circa 30 de minute. Se servesc calde.