Foile:

1 ou întreg, 150 g zahăr tos, 30 g unt, 2 linguri miere, 4 linguri lapte cald, 1 lg-ță bicardonat.

Se amestecă la foc întreaga compoziție 5 min. Se ia de pe foc, se bate bine și fiind caldă încă se adaugă 400 g făină. Din aluatul obținut se coc 4 foi pe dosul tăvii unse și f. bine tapetate cu făină.

Crema:

Se fierb 300 ml lapte cu 2 lg de griș.

170 g unt se freacă cu 200 g zahăr pudră și un praf de vanilie. Se adaugă grișul după ce s-a răcit.

Apoi se montează: foaie-cremă-foaie-gem caise-foaie-cremă. Se presară cu zahăr pudră și se dă la rece.

Altă crema:

1/2 l lapte, 1 lingură cacao, 3 lg făină, 4 lg zahăr, 200 g unt, 2 lg rom.

Se dizolvă cacao, faina și zahărul în puțin lapte fierbinte și se freacă bine. Se toarnă restul din 1/2 l lapte cu încetul. Se pune la foc. Se amestecă până se leagă. După răcire se adaugă untul și romul.

Se pune între foi.

Se presară cu zahăr.

Prăjitura se taie a doua zi.