6 albușuri
1, 5 cană (de apă) zahăr- mai bine pudră
3,5 căni nuci măcinate (bine alese de coji)
arome
Se bat albușurile foarte bine, se adaugă treptat zahărul și la urmă nuca.
Pe dosul tăvii unse, și cu o linguriță nu prea plină, se pune compoziția care se turtește cu degetul (ca o turtiță rotundă).
Se coace cca. 1 oră la foc foarte mic.
Crema
6 gălbenușuri
6 linguri zahăr
6 linguri apă
3 linguri cacao
1 ciocolată menaj mare + 1,5 pachet unt
Se fierb acestea la bain-marie la consistența unei creme groase (se poate adăuga la fiert o lingură amidon).
Se răcește crema și se adaugă câte o lingură peste untul bine frecat cu arome.
Crema se pune între două pișcoturi, apoi se dă prin nucă măcinată sau nucă de cocos de jur împrejur, să nu curgă crema.
Sunt mai bune după 1-2 zile.
Ies cam 40-50 bucăți.