Alimente și cantitățile pentru 6 porții:

Carne de iepure 1,000kg

Păstârnac 0,100kg

Ceapă 0,150kg

Smântână 0,080kg

Sare 0,030kg

Leuștean 0,030kg

Morcovi 0,100kg

Pătrunjel (rădăcină) 0,100kg

Borș 1,000l

Făină 0,040kg

Piper 0,001kg

Mod de pregătire: se curăță carnea de vine și pielițe, se spală, se opărește și se marinează 10 ore în: oțet, foi de dafin, sare, cuișoare, ceapă, morcovi, țelină (felii) și vin, după care se strecoară, se șterge și se pune la foc în 2 l de apă rece cu sare. Când carnea este aproape fiartă se adaugă zarzavatul tăiat mărunt și ceapa (fideluță). La sfârșit se bune borșul fiert separat, se potrivește de sare și de piper și se toarnă făina desfăcută cu smântână. Se lasă la clocot mic 10 minute. Se servește cu leuștean tocat mărunt deasupra.