300 gr macaroane sau tăiței sau fidea
40 gr untdelem
450 gr carne de vacă ( sau 2 conserve de carne în suc propriu)
1 ou
80 gr smântână
Bulion sau suc de roșii
Verdeață tocată plus
2 fire de tarhon
Cimbru
Pastele se fărâmițează și se fierb în apă cu sare + o linguriță de untdelemn (ca să nu se [ilizibil]).
Carnea se trece prin mașina de tocat carne cu verdeața, cimbru și tarhonul.
Se înăbușă timp de 30-35 minute, stingându-se din când în când cu puțină apă (sau supă rămasă).
Macaroanele se amestecă cu oul și smântâna.
Se presară o tavă cu făină și se adaugă o jumătate din cantitatea de macaroane.
Se pune toată cantitatea de carne, apoi restul de paste făinoase.
Se așază vasul pe bain-marie și se pune în cuptor la foc potrivit timp de 30 minute.
Se face un sos gros de roșii pe care se pune o frunză de dafin, zahăr și o lingură de vin rose sau alb.
Se servește separat.