300 gr macaroane sau tăiței sau fidea

40 gr untdelem

450 gr carne de vacă ( sau 2 conserve de carne în suc propriu)

1 ou

80 gr smântână

Bulion sau suc de roșii

Verdeață tocată plus

2 fire de tarhon

Cimbru

Pastele se fărâmițează și se fierb în apă cu sare + o linguriță de untdelemn (ca să nu se [ilizibil]).

Carnea se trece prin mașina de tocat carne cu verdeața, cimbru și tarhonul.

Se înăbușă timp de 30-35 minute, stingându-se din când în când cu puțină apă (sau supă rămasă). 

Macaroanele se amestecă cu oul și smântâna.

Se presară o tavă cu făină și se adaugă o jumătate din cantitatea de macaroane.

Se pune toată cantitatea de  carne, apoi restul de paste făinoase.

Se așază vasul pe bain-marie și se pune în cuptor la foc potrivit timp de 30 minute.

Se face un sos gros de roșii pe care se pune o frunză de dafin, zahăr și o lingură de vin rose sau alb. 

Se servește separat.