– 250 g făină cernută

– 4 gălbenușuri

– 50 g zahăr

– 1 lingură smântână

– 50 ml lapte

– 1+1 praf de sare

– 1 linguriță drojdie uscată

– 50 g unt

– ulei pentru prăjit

– zahăr pudră

Într-o cratiță mică se încălzește puțin lapte. Adăugăm un pic de zahăr, drojdia și se amestecă bine. 

Se acoperă maiaua obținută cu un prosop pentru 20 minute.

Se topește untul și se lasă să se răcească.

Într-un bol curat se amestecă făina cu zahărul și un praf de sare. Se adaugă maiaua, gălbenușurile și smântâna. 

Se omogenizează aluatul. 

După omogenizare se adaugă gălbenușurile și smântâna și se continuă omogenizarea. 

Se adaugă untul topit și se frământă bine.

Se acoperă bolul cu un prosop pentru 40 de minute la loc cald.

Se transferă aluatul pe suprafața de lemn presărată cu făină. 

Se întinde un blat de 5 mm grosime și se decupează mici dreptunghiuri. Pe colțul dreptunghiului se face câte o tăietură prin care trecem un colț de aluat.

Se prăjesc minciunelele în ulei încins până se rumenesc pe ambele părți.