Se face un aluat din 200 gr brânză de vaci, 200 gr unt sau margarină, 300 gr făină, un ou întreg, puțină sare și puțin bicarbonat stins (un aluat potrivit de moale) care se așază pe fundul tăvii și ridicat cam 1-2 cm pe marginea tăvii.
Deasupra se pun umrătoarele:
Circa 4-500 gr șuncă sau parizer, sau salam de vară amestecat cu de iarnă (măcinat), 2 cepe potrivit de mari, tăiate foarte fin în peștișori și se presară cât se poate de uniform, peste șuncă, un rând de roșii decojite (sau, în lipsă, o cutiuță de pastă de roșii, puțin diluată ca să se poată unge deasupra), 150 -200 gr cașcaval ras – tot presărat- iar peste toate acestea, 300 gr smântână, care, în prealabil, s-a amestecat bine cu 2 ouă întregi, cu mult mărar și pătrunjel verde. Se coace la foc potrivit cam 3/4 oră. Se servește caldă sau, la nevoie, se încălzește înainte de a se servi.
Se mai poate înlocui șunca cu carne și ciuperci.