Prima calitate
10 litri apă
2/2 (3) kg zahăr
1 kg stafide (tocate)
15 gr drojdie de bere
2 lămâi mici stoarse, apoi tăiate
1 lingură coriandru
Se fierbe apa, apoi se lasă să se răcească. Se pun apa răcită și stafidele într-un borcan de 15 litri. Se adaugă drojdia de bere, lămâie și coriandru. Se amestecă timp de 3-4 zile până se topește zahărul, apoi se lasă 3 săptămâni, după care se trage la sticle.
A II-a calitate
Se pun aceleași cantități, în afară de stafide, adică: apă, zahăr, drojdie de bere, lămâie, coriandru și se procedează ca mai sus (amestecat 3-4 zile). Se lasă, apoi, 3 saptămâni (sau până la limpezire). Se pun și 1/2 kg stafide tocate și 1/2 kg măceșe tocate sau coriandru.