160 gr făină
125 gr unt
150 gr zahăr pudră
4 ouă
6 pere zemoase
½ l lapte
1
Coca:
Se pune pe scândura de aluat 100 gr făină, 1 ou și puțină sare și se frământă bine.
Se lasă apoi să stea ½ de ceas.
Scândura se presară iar cu făină, iar coca se întinde din nou cu sulul de lemn.
Când este întinsă bine se unge cu unt proaspăt și coca se strânge din nou cu o batistă lăsându-se să stea ¼ ceas.
Se repetă această operație încă de 2 ori cu aceleași întreruperi.
Se unge cu unt o formă cu marginile înalte și se pune în cuptor încins.
2
Perele:
Se fierb curățate de coajă și tăiate felii cu 60 gr zahăr și ½ pahar apă, bucățile să rămână întregi.
3
Crema:
Restul untului se pune într-o cratiță la foc domol.
Când s-a topit, se adaugă, amestecându-se mereu, zahărul rămas, cele 3 ouă, unul câte unul, 60 gr făină, laptele fierbinte și zeama perelor turnată încet.
Se continuă amestecarea până se îngroașă bine, fără să dea în fiert.
Se așază perele pe cocă și apoi se toarnă crema răcită.
Este bună proaspătă de tot.