ŞARLOTĂ DE PORTOCALE

– portocale mari (5-6)

– pişcoturi

– 6 gălbenuşuri

– 9 linguri zahăr

– gelatină

– 1/4 l. lapte

– 500 gr. frişcă

_______________________________________________________________________

Internet

Se rad 3 portocale. 6 gălbenuşuri se freacă cu 100 gr. zah. + 1/4 l. lapte rece – Se bat pe foc până se îngroaşă + 6 foi gelat. ţinute în apă rece se storc bine şi se amestecă cu crema pânăa la dizolvare + 1/2 l. frişcă. Se tapetează o cratiţă cu celofan ud sau folie. Ultim strat – crema. _______________________________________________________________________

– se rade coaja portocalelor

– se stoarce o port. + coaja în tifon

– gălbenuşuri + zahăr + lapte – pe foc (bain-marie) până se îngroașă + gelatina dizolvată în apă rece + frișca

– se umezește cratița, se tapetează cu portocale + cremă + pișcoturi + port + cremă

– pișcoturile se stropesc cu zeama de port.