Cantități – 8 ouă, 1 lămâie, 250 gr. zahăr, 250 gr. făină, 250 gr. unt, 50 gr. migdale și 2 linguri apă de flori

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile amestecate cu zahărul tot se freacă până se fac spumă. Se freacă aparte untul, până devine cremă, un sfert de ceas. După aceea se adaugă peste unt compoziția de gălbenușuri. Trecând prin sită se adaugă făina amestecată cu puțin bicarbonat, puțin câte puțin. În același timp se bat albușurile ca pentru bezele. După ce s-au bătut albușurile se adaugă peste compoziția de gălbenuș, împăturind ușor, până se amestecă bine. Formele le ungem cu unt și apoi le presărăm cu făină.

Se umple cu compoziție 3 sferturi din formă, iar migdalele tăiate bucățele le presurăm de deasupra. Se coc la un foc potrivit.