DINDE FARCIE EN DAUBE (ÎNNĂBUŞITĂ)

1 curcan de 3 kg

Umplutura:

200 gr ficat pasăre

200 gr ficat vițel

150 gr slănină

2 eșalote

1 legătură pătrunjel

1 vârf cuțit cimbru

1 vârf cuțit nucșoară

Puțin busuioc

1 păhărel coniac sau vodcă

Sare

Piper

10 castane

În principiu un pate de ficat legat cu 2-3 ouă în care se pun ciuperci întregi sotate, castane întregi bine fierte, o ceapă verde, pătrunjel. 

Fund de [ilizibil]:

1 morcov

1 picior vițel despicat

Șorici

1 ceapă

Verdețuri

Unt – 1 lingură

½ l supă pasăre

Se taie curcanul pe la piept, se scot aripile și osul pieptului ( cu care se face supă).

Se prăjește ficatul în unt (+ ficatul curcanului), se dau prin mașina de tocat împreună cu toate ingredientele. 

Se umple curcanul, se pune 1 strat de castane fierte, apoi din nou umplutura și ciuperci fierte sau sotate întregi. 

Se coase strâns.

Se pune curcanul cu cusătura în sus peste fund de [ilizibil] 3-4 cm înălțime.

Se ține la cuptor cca 2 ore.