1 curcan de 3 kg
Umplutura:
200 gr ficat pasăre
200 gr ficat vițel
150 gr slănină
2 eșalote
1 legătură pătrunjel
1 vârf cuțit cimbru
1 vârf cuțit nucșoară
Puțin busuioc
1 păhărel coniac sau vodcă
Sare
Piper
10 castane
În principiu un pate de ficat legat cu 2-3 ouă în care se pun ciuperci întregi sotate, castane întregi bine fierte, o ceapă verde, pătrunjel.
Fund de [ilizibil]:
1 morcov
1 picior vițel despicat
Șorici
1 ceapă
Verdețuri
Unt – 1 lingură
½ l supă pasăre
Se taie curcanul pe la piept, se scot aripile și osul pieptului ( cu care se face supă).
Se prăjește ficatul în unt (+ ficatul curcanului), se dau prin mașina de tocat împreună cu toate ingredientele.
Se umple curcanul, se pune 1 strat de castane fierte, apoi din nou umplutura și ciuperci fierte sau sotate întregi.
Se coase strâns.
Se pune curcanul cu cusătura în sus peste fund de [ilizibil] 3-4 cm înălțime.
Se ține la cuptor cca 2 ore.