Pentru 6 persoane

1 cocoș de 2 kg 

5 cepe

1 căpățână usturoi

150 gr ceafă afumată

Mărar

Pătrunjel

1 păhărel coniac

2 bucățele zahăr

1 lingură făină

100 gr unt

1 lingură ulei

Sare 

Piper

Nucșoară

150 g ciuperci (facultativ)

300 gr arpagic

1 l vin roșu

Se prăjesc bucățile în tigaie (eventual dezosate) în unt cu untdelemn, și dacă pasărea e mai bătrână se mai înăbușesc până se înmoaie carnea.

Se scot pielițele. 

Separat se prăjesc în unt cu ulei ceapa tăiată, [ilizibil], usturoiul, ceafa afumată și 1 lingură făină după ce s-a oprit focul.

Se trece totul prin mașina de tocat, se pune peste bucățile prăjite, se adaugă coniacul, verdețurile, sare, piper, zahăr și eventual ciupercile. 

Se pune vinul care trebuie să acopere pe ¾ carnea. 

Se acoperă, se lasă să fiarbă 20-30 min, iar la urmă se pune nucșoara.

Se servește într-o farfurie adâncă mare, cu pătrunjel deasupra. 

De jur împrejur se pune arpagicul opărit 10 minute (după ce a fost lăsat 10 minute în apă caldă cu puțin oțet ca să se curețe mai ușor de coajă), apoi se rumenește arpagicul în unt. 

Se poate servi și cu cartofi fierți.