Carne de iepure de casă 700 gr
2 cepe
1 felie de franzelă
1 ou
6 legături de tarhon
½ pahar de vin
Sare
Piper
Carnea de iepure se dezosează și se taie în bucăți mici. (oasele, cu puțină carne se păstrează pentru ciorbă)
Bucățile se amestecă bine cu ceapa tăiată și călită în ulei, cu franzela (miezul unei felii) înmuiată în apă și stoarsă cu piper, sare și totul se dă prin mașina de tocat carne.
La tocătură se adaugă oul bătut bine și se amestecă până se omogenizează toată compoziția.
Din ea se fac chifteluțe de mărimea unei nuci, care se trec prin făină și se prăjesc într-o cratiță cu untdelemn încins.
După ce se prăjesc se scurg de ulei și se pun deoparte.
Sosul de tarhon:
O ceapă, morcov, țelină, păstârnac, pătrunjel;
1 lingură pastă de roșii
Cele 5 legături de tarhon
100 gr făină
½ pahar de vin
În grăsimea rămasă de la chiftele se prăjesc ușor tot zarzavatul tăiat rondele subțiri.
Se stinge cu pasta de roșii și apă caldă și se lasă să [ilizibil] 35 de minute.
Sosul obținut se strecoară (zarzavatul rămas se poate întrebuința cu oasele e iepure la ciorbă) și se toarnă peste chiftele.
Se adaugă frunzele de la cele 5 legături de tarhon, sare, piper și ½ pahar de vin.
Se mai lasă să fiarbă la foc încet 20 minute.
Se pune smântână deasupra când se servesc la masă.