1. 1 Kg arpacas, se spala in 9 ape.
  2. 1 vas arpacas spalat, 2 vase cu apa
  3. se pune in oala sub presiune fara capac si se lasa sa fiarba
  4. Cand apa clocoteste se toarna arpacasul spalat si se pune oala la fiert cu o tabla deasupra la foc mic. Se rade lamaie cand e gata fiert. 

Cand e fiert arpacasul se adauga zahar si 1 lingurita sare si se mai lasa putin sa fiarba. Se rastoarna arpacasul din oala intr-un lighean si easupra se pune nuca pisata nu foarte tare si se lasa la racit. 

Apoi se aseaza in vase dupa ce ai framantat cu 2-3 plicuri de zahar vanilat, 2 sticlute de esenta de rom si ½ plic de scortisoara.

Cum o aranjam

  1. Cacao presarata putin deasupra in vase. Se presara uca de cocos (nu se topeste) peste care se aseaza bomboane sau ciocolata in forma de cruce.

In loc de nuca de cocos poti folosi pesmet fin apoi zahar vanilat insa se topeste cand e vara.