250 g făinp 

5 ouă, 4 gălbenuşe şi 1 ou întreg

1/2 lapte

0,300 zahăr

1/4 litru ulei

Gălbenuşele, oul întreg, 1 linguriţă sare, zahărul se freacă bine cu mixerul până se face spumă, apoi se pune încet laptele în clocot. Din lapte se ia jumătate cană pentru drojdie. Se amestecă cu mixerul şi asa fierbinte se toarnă peste făina cernută şi se amestecă cu lingura şi se lasă să se răcească.

Jumătate de cană lapte rece, o lingură zahaăr şi drojdie cât o nucă se amestecă cu o lingură de făină  şi se lasă să crească la loc cald. 

Peste coca care s-a răcit se toarna drojdie putin cate putin, se framanta, apoi uleiul putin cate putin, stafide, se umple cu nuca, cu cacao si albuse cu zahar. 

In tava se pune coca circa 2/3/4 ca sa ai loc sa creasca.

Se unge cozonacul in tavi cu oua dupa ce a crescut in tavi, se unge din nou cu ou si se da la cuptorul care nu trebuie sa fie fierbinte deoarece opreste cresterea resterea, dupa 20 minute se da focul mai mare.