1 găină mijlocie

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

1 ceapă

1 țelină

2 cartofi mari

1 kg ciuperci

Sare

(1-2 căpățâni usturoi)

1 lingură ulei

Hrean

O lămâie (sau o linguriță oțet)

Se curăță găina, se spală și se pune la fiert în 3 litri de apă. După ce a dat în fiert, se ia spuma, se adaugă zarzavatul, sarea, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă încet. Când este aproape gata se pun și cartofii. Găina fiartă se scoate din vas, se taie bucăți și se așază pe un platou.

Ciupercile se fierb 20-35 minute în apă cu sare. Se scot și după răcire se așază ca garnitură lângă rasolul de găină. Se face un sos din hrean ras (sau usturoi zdrobit), o lingură ulei, sare, zeamă de lămâie, câteva linguri din zeama în care a fiert găina și apoi se toarnă peste carne și ciuperci.