2 ½ l apă

100 g unt

1 linguriță zahăr

1 praf de sare

125 g făină

40 ouă

300 g frișcă

Zahăr pudră

Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea și zahărul, se cerne făina pe o hârtie albă și în momentul în care compoziția începe să fiarbă se trage vasul pe marginea mașinii, se toarnă făina dintr-o mișcare și se amestecă cu energie.

Când pasta nu mai prezintă nici un cocoloș, se dă din nou pe foc amestecând într-una, până când se desprinde de pe vas.

Se dă la o parte, se mai amestecă și când începe să se răcească, se adaugă ouăle unul câte unul, frecând bine după fiecare.

Se ia cu lingurița din această pastă și se pune în mici grămăjoare ovale pe tava neunsă.

Se fac cu ajutorul șprițului un număr egal de gâturi de lebădă în formă de 5, exagerat alungite pentru a imita cât mai bine capul și gâtul lebedei.

Se coc la foc bun cca 30 min în care se evită deschiderea cuptorului.

După ce se răcesc se taie capacul gogoșelelor iar aceasta la rândului va fi tăiat în două pe lung, obținând astfel cele 2 aripi.

Fiind deci în posesia corpului, capului și aripilor de lebede se trece la reconstituirea lebedei.

Se umple corpul cu frișcă (cu vârf).

Se înfige capul la o extremitate a gogoașei iar aripile se dispun pe laturi, înfipte și ele cu vârful mai ascuțit în sus.

Cu puțină îndemânare și gust se vor obține adevărate lebede care se vor pudra.