1 bucată de rață

80 ml ulei

1//2 lingură făină

1 linguriță boia roșie

1 lingură pastă e roșii

2 căpățâni e usturoi

1 lingură de oțet

700 ml de apă

Pătrunjel

Sare

Piper

Cimbru

Rața spălată și curățată se tranșează.

Bucățile se presară cu sare și piper + cimbru și se prăjesc într-o cratiță cu ulei încins, la foc viu.

După ce s-au prăjit bine pe o parte și pe alta, se scot și se pun într-un vas.

În uleiul rămas de la prăjit se călește făina până când se face aurie și se adaugă usturoiul tăiat foarte mărunt, oțetul, pasta de roșii și boiaua de ardei.

Totul se stinge cu apă caldă (3/4 de litru) și se adaugă bucățile de rață.

Se lasă să se fiarbă la foc min 50’ (până când scade sosul).

Ostropelul se servește presărat cu pătrunjelul tăiat mărunt și cu mămăliguță caldă!

(Miki a pus VIN în loc de oțet – nota bene!)