Pufoasă, delicioasă, aerată

Ingrediente

100 g unt moale

250 g făină

2 linguriţe de praf de copt

1 vf cuţit sare

150 g zahăr

2 ouă

coajă rasă de la 1 lămâie

1 linguriţă esenţă de vanilie

75 ml lapte

4 mere

1 lingură zahăr brun

Mod de preparare

Începeţi prepararea plăcintei prin a încălzi cuptorul la 180 grade.

Făina se amestecă cu praful de copt, sarea, untul, zahărul, ouăle, coaja de lămâie. Adăugaţi treptat laptele şi amestecaţi până capătă un aspect cremos.

Merele se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, jumătate se taie în cubuleţe şi se incorporează în aluat. Cealaltă jumătate de mere se taie felii subţiri.

Aluatul se toarnă într-o formă de copt rotundă tapetată cu făină. Merele tăiate felii se asează pe toată suprafaţa aluatului. Zahărul brunse amestecă cu scorţişoara şi se presară deasupra. Coaceţi circa 40-45 min până capătă un aspect rumen.

Caldă sau rece este ff delicioasă!