Într-o cană mare: 

2 ouă întregi

12 lingurițe ulei

de rest lapte

+

1 cană zahăr

1 1/2 cană făină 

2 praf de copt + sare de lămâie

11-12 mere

arome

o așchie de unt

Se amestecă cana cu ouă, ulei și lapte cu zahărul și se freacă bine. Apoi se pun încet o cană de făină, praful de copt și restul de făină. Se adaugă aromele. Se pune într-o tavă tapetată cu făină.

Înainte de toate acestea, se prepară merele, rase, fără coajă, într-o cratiță, peste care se adaugă 3 linguri de zahăr și untul. Se pune pe foc până la topire și se amestecă cu scorțișoară. Brațul se ține la foc mic 1/4 oră și apoi se pun merele scurse de zeamă pe deasupra și se ține 1/2 – 3 sferturi de oră. Se taie pătrățele.