10 ouă

300 g zahăr

300 g nuci măcinate

50 g untură

3 linguri făină

Bateți spumă albușurile adăugând treptat zahărul. Când zahărul este topit, adăugați nuca și omogenizați.

Împărțiți compoziția în 4 părți egale.

Pe spatele unei tăvi unse cu untură și tapetată cu făină coaceți 4 foi. Când acestea se [ilizibil] ușor se desprind cu un cuțit lung.

Cremă:

10 gălbenușuri

300 g zahăr pudră

200-250 g unt

Coajă de lămâie

Vanilie

Se pun într-o cratiță și se fierb pe baie de aburi la foc mic gălbenușurile și zahărul. Crema este gata când  compoziția trasă cu telul lasă să se vadă fundul cratiței.

Când crema se răcește se ia câte o linguriță din aceasta și într-un castron se combină treptat cu toată cantitatea de unt frecat spumă.

Ungeți fiecare foaie cu un strat subțire de cremă, inclusiv ultima.

Separat puneți într-o cratiță 2-3 linguri zahăr și când se caramelizează adăugați câteva nuci tăiate și turnați compoziția pe un fund ud de lemn. După ce s-a răcit se trece prin mașina de tocat și se pudrează deasupra.

Se ține la rece și se taie a doua zi.