10 ouă
300 g zahăr
300 g nuci măcinate
50 g untură
3 linguri făină
Bateți spumă albușurile adăugând treptat zahărul. Când zahărul este topit, adăugați nuca și omogenizați.
Împărțiți compoziția în 4 părți egale.
Pe spatele unei tăvi unse cu untură și tapetată cu făină coaceți 4 foi. Când acestea se [ilizibil] ușor se desprind cu un cuțit lung.
Cremă:
10 gălbenușuri
300 g zahăr pudră
200-250 g unt
Coajă de lămâie
Vanilie
Se pun într-o cratiță și se fierb pe baie de aburi la foc mic gălbenușurile și zahărul. Crema este gata când compoziția trasă cu telul lasă să se vadă fundul cratiței.
Când crema se răcește se ia câte o linguriță din aceasta și într-un castron se combină treptat cu toată cantitatea de unt frecat spumă.
Ungeți fiecare foaie cu un strat subțire de cremă, inclusiv ultima.
Separat puneți într-o cratiță 2-3 linguri zahăr și când se caramelizează adăugați câteva nuci tăiate și turnați compoziția pe un fund ud de lemn. După ce s-a răcit se trece prin mașina de tocat și se pudrează deasupra.
Se ține la rece și se taie a doua zi.