Alimente și cantitățile pentru 6 porții:
Carne de vită 0,600kg
Untdelemn 0,150kg
Praz 0,500kg
Sare 0,015kg
Sare 0,015kg
Piper 0,003kg
Făină 0,020kg
Bulion de roșii 0,015kg
Zeamă de carne 0,200l
Zahăr 0,015kg
Pătrunjel (frunze) 0,020kg
Mod de pregătire: se curăță carnea de pielițe și vine, se spală și se taie în bucăți potrivite, prăjindu-se într-o cratiță în untdelemn încins. După ce s-a rumenit se scoate și în aceiași cratiță se prăjește prazul opărit dinainte. Se așază frumos prazul și carnea pe un platou peste care se toarnă sosul făcut din: făină rumenită în grăsime care se stinge cu bulionul de roșii și zeama de carne adăugându-se sarea, piperul și zahărul. Se servește pătrunjel tocat fin deasupra.