Alimente și cantitățile pentru 6 porții:

Carne de vită 0,600kg

Untdelemn 0,150kg

Praz 0,500kg

Sare 0,015kg

Sare 0,015kg

Piper 0,003kg

Făină 0,020kg

Bulion de roșii 0,015kg

Zeamă de carne 0,200l

Zahăr 0,015kg

Pătrunjel (frunze) 0,020kg

Mod de pregătire: se curăță carnea de pielițe și vine, se spală și se taie în bucăți potrivite, prăjindu-se într-o cratiță în untdelemn încins. După ce s-a rumenit se scoate și în aceiași cratiță se prăjește prazul opărit dinainte. Se așază frumos prazul și carnea pe un platou peste care se toarnă sosul făcut din: făină rumenită în grăsime care se stinge cu bulionul de roșii și zeama de carne adăugându-se sarea, piperul și zahărul. Se servește pătrunjel tocat fin deasupra.