LEGUME ASORTATE GRATINATE

300 g morcovi, 600 g cartofi, 150 g mazăre verde conservă. 150 g fasole verde conservă, 50 g făină, 100 g unt, 200 g smântână, 1 ceașcă mare cu lapte, 50 g cașcavaș ras, 2 ouă, sare.

Morcovii curățați, tăiați careuri se pun într-o crăticioară și acoperiți cu untură, apă și capac, se înăbușă la foc încet. La untul pus în cratiță și înfierbântat se adaugă făină. Când aceasta s-a îngălbenit se stinge cu laptele fierbinte și se amestecă mereu ca să nu formeze cocoloașe. În acest sos turnat într-o tavă se amestecă morcovii și cartofii înăbușiți, mazărea și fasolea tăiată fierte, ouăle bătute bine bine , sare puțin unt și cașcaval presărat deasupra. Tava se dă la cuptor 20 -30 minute. Se servește fierbinte.