PIZZA NAPOLITANA

Aluatul – 200 g făină, 2 linguri untdelemn, 0,200 l lapte cald, 15 g drojdie, sare.

Din toate acestea se prepară un aluat și se lasă la dospit o oră. Se mai frământă încă o dată. Se întinde pe tava de copt prăjituri, cu grija ca dunga aluatului să fie mai ridicată. Umplutura constă din:

200 g cașcaval, 500 g roșii curățite de coajă și tăiate în felii groase, 5 sardele, piper sau boia de ardei iute, sare, 2 linguri untdelemn

Aluatul se unge cu untdelemn, peste acesta se presară cașcavalul ras, felii de roșii. În lungime se așează sardelele tăiate tot în lungime. Condimentat cu sare, piper și boia de ardei iute. Se mai unge încă o dată cu untdelemn. Se coace în cuptor la foc potrivit 20 – 30 minute. Se servește imediat cu un pahar de vin roșu și cu salată verde. Ca umplutură se pot întrebuința după gust: ciuperci, mere, ouă sau cașcaval sau

  • tomate, usturoi și parmezan
  • tomate, jambon, parmezan, ardei
  • tomate, jambon, ciuperci, parmezan
  • tomate, pește, ceapă, parmezan
  • 200 g șvaițer. 150 g mezeluri, piper, maghiran

Aluatul se unge deasupra cu untdelemn. Se presară șvațerul, mezelurile tăiate în fâșii scurte și subțiri, și roșii tăiate felii – cantitate mai mare. Se condimentează cu sare, piper și maghiran. Deasupra se stropește cu untdelemn și se coace 20 -30 minute.