Pentru Pita se întrebuințează aluatul numit Katmer care se prepară astfel:
500 g făină, 2 ouă, puțină sare, 0,200 l apă călduță, 0,030 l untdelemn.
Făina se pune pe planșetă. La mijloc se face o adâncitură în care se Adaugă ouăle, untdelemnul, puțină sare și treptat apa, amestecând mereu cu mâna să nu se facă cocoloașe. Acest aluat trebuie să fie mai moale decât cel de tăiței. Aluatul se mișcă în sens circular, bătându-se în planșetă până când face bășici și se desprinde de palme și de planșetă. Se împarte în 3 bucăți dându-se formă rotundă. Deasupra se ung cu puțin untdelemn. Se așează pe planșeta înfăinată și se acoperă cu un șervet curat. Se odihnește 20 de minute.
Umplutura: 750 g carne ( ½ porc ½ vacă), 2 cepe mari, 100 g untură, 2 ouă, sare, piper.
Carnea tocată împreună cu ceapa tocată se înăbușă în untura încinsă până când se înmoaie și sosul s-a absorbit. Se ia de pe foc și răcită, i se adaugă sare, piper, ouăle crude (verdeață) și se amestecă bine. Bucățile rotunde de aluat se împart, la rândul lor, în trei, se întind pe o masă înfăinată, în foi subțiri ca cele de țigară. Foile rezultate se taie în mărimea unei tăvi și se stropesc cu untură topită. Peste aceste foi suprapuse se întinde ½ din carne. Urmează acum a se acoperi carnea cu foile rezultate din al doilea aluat. Peste acestea se întinde carnea rămasă urmând a se acoperi cu foile rezultate din ultimul bulgăre de aluat. Deasupra se unge cu untură topită. Tava se introduce în cuptor, urmărind ca plăcinta să se coacă la foc potrivit.